Overraskelse!
Blev kontaktet af en der var nød til at lukke sit dueslag, og derfor måtte af med alle sine duer !
Der var 48 ialt nogle næsten kun lige ude af reden andre meget gamle.
Vi fik hentet duerne de fleste meget fine, vi besluttede på hjem turen at slagte langt de fleste da House Of Pigeons pt. ikke har plads til 48 duer mere.
Sortering og slagtning.
Jeg valgte at beholde alle ungerne da de pt vurderes til at være for små til at blive et ordenligt måltid, jeg beholder også 2 par der har en farve kombination der tiltaler mig selvom de er noget mindre end mine egne!
Vi slagtede ialt 28 stk hvor vi måtte kasserer 2 der havde sygdom af en art og jeg vil intet risikere med min "grund stamme" !
Duerne slagtes ved et tag i vingerne med den ene hånd for at holde styr på duen, med den anden hånd tages der fat om hals og hovede hvor efter der roteres i håndledet mens der trækkes dette både brækker nakken på duen og skiller hovedet fra kroppen, det virker måske brutalt men er både hurtigere og mindre stressende end at bruge en økse som ved høns eller ænder.
Duerne skoldes i meget varmt vand vi bruger en grukedel til formålet, hvorefter fjerene plukkes nemt af duen, den får en letterer afbræning for at fjerne "pinde" og "stuppe" hvorefter den kan åbnes ved gumpen og renses. Hjerte og lever kan uden problemer beholdes husk at se efter misfarvninger.
De duer vi slagtede havde en slagtevægt (det vil sige plukket og renset) på 248g -468g
Pragtfuld måltid.
Duerne tilberedes på samme måde som du vil gøre med et stykke vildt dog skal de som kyllinger have ca en time for at blive færdige da deres bryststykke indeholder 95% af alt kødet på duen forvent en due per person og nyd et måltid der er svært at sammenline med ret meget andet !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar